Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Олексіївська громада» (код ЄДРПОУ: 04365780) був реорганізований і увійшов до складу Піщанобрідської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Олексіївська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Піщанобрідської громади

Звернення громадян

Дата: 29.07.2020 23:45
Кількість переглядів: 258

Звернення виконавчого комітету сільської ради, депутатського корпусу та жителів Олексіївської об'єднаної територіальної громади Добровеличківського району Кіровоградської області щодо скасування (в частині) розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області»

Фото без опису


Шановний пане Міністре !

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року було затверджено перспективний план формування територій громад Кіровоградської області в новій редакції.

Зокрема, Кабінет Міністрів України вирішив змінити формат вже створеної і діючої Олексіївської об’єднаної територіальної громади Добровеличківського району Кіровоградської області, приєднавши її до Піщанобрідської ОТГ Добровеличківського району.

Ми, жителі Олексіївської об'єднаної територіальної громади, як представники інтересів територіальної громади вважаємо зміну складу Олексіївської об’єднаної територіальної громади таким, що грубо порушує право територіальних громад на добровільне об’єднання, встановлене статтею 140 Конституції України та Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Відповідно до частини 1 статті 8 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Олексіївська об’єднана територіальна громада була утворена 24 червня 2019 року (з дня набрання чинності рішеннями всіх рад, що прийняли рішення про добровільне об’єднання територіальних громад) у складі Олексіївської, Глинянської, Миколаївської, Перчунівської сільських територіальних громад. Були пройдені всі етапи створення ОТГ, в тому числі громадські обговорення, отримано позитивні висновки Кіровоградської обласної державної адміністрації про відповідність проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад Конституції та законам України.

Постановою Центральної виборчої комісії від 11 жовтня 2019 року № 1920 були призначені перші вибори в Олексіївській об’єднаній територіальні громаді (додаток 10 до постанови ЦВК), які відбулися 22 грудня 2019 року.

Отже, члени територіальних громад сільських рад, що об’єдналися в Олексіївську сільську раду, реалізували своє конституційне право на об’єднання та вчинили всі необхідні для цього дії через свої представницькі органи.

Приєднуючи Олексіївську об’єднану територіальну громаду до Піщанобрідської ОТГ, Кабінет Міністрів України нівелював принцип добровільності при об’єднанні місцевих громад та знехтував конституційними правами громадян – членів територіальної громади, які висловили свою волю об’єднатися в Олексіївську ОТГ.

22.08.2019 року за № 01-12/3/1 до Кіровоградської ОДА було подано клопотання Добровеличківської районної робочої групи з підготовки матеріалів для проекту перспективного плану формування територіальних громад в Добровеличківському районі.

На засідання робочої групи Кіровоградської ОДА з питань адміністративно-територіальної реформи та надання пропозицій до перспективного плану території Кіровоградської області представників Олексіївської ОТГ жодного разу не запрошували.

15.01.2020 року до Кіровоградської ОДА та Кіровоградської обласної ради було подано клопотання щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Добровеличківського району.

20.01.2020 року голові Кіровоградської ОДА Балоню А. Б., голові Кіровоградської обласної ради Чорноіваненку О. А, голові Асоціації Об'єднаних Територіальних Громад Корінному О. О., Міністру розвитку громад та територій України Бабак А. В., депутату Верховної Ради України Мурдію І. Ю. було надіслано клопотання щодо внесення Олексіївської ОТГ Добровеличківського району до Перспективного плану формування територій громад Добровеличківського району Кіровоградської області, враховуючи думку громади.

22.01.2020 року було звернення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України до обласної адміністрації з проханням переглянути перспективні плани і терміново включити до них ті об’єднані громади, які в повній мірі відповідають вимогам законодавств, де до переліку входила Олексіївська ОТГ Добровеличківського району Кіровоградської області.

06.02.2020 року № 8-01-02/1 виконавчий комітет Олексіївської сільської ради надіслав звернення до офісу Президента України з проханням зберегти Олексіївську ОТГ Добровеличківського району та внести зміни до перспективного плану Кіровоградської області.

Кабінетом Міністрів України було прийнято розпорядження від 03.03.2020 року № 213-р «Про визнання спроможними об'єднаних територіальних громад». В додатку до переліку спроможних громад входить Олексіївська ОТГ Добровеличківського району Кіровоградської області.

Враховуючи вищевикладене, ми, жителі Олексіївської об'єднаної територіальної громади, вимагаємо від Президента України та Кабінету Міністрів України виконати конституційний обов’язок перед громадянами України і зупинити дію розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року в частині пункту 5.5, а саме: «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» та вжити заходів щодо скасування вказаного розпорядження в частині формування Олексіївської об’єднаної територіальної громади у складі Олексіївської, Глинянської, Миколаївської, Перчунівської, сільських рад Добровеличківського району Кіровоградської області з адміністративним центром в с. Олексіївка Добровеличківського району Кіровоградської області..

У відповідності до пункту 15 статті 106 Конституції України Президент України зупиняє дію актів Кабінету Міністрів України з мотивів невідповідності їх Конституції, з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності.

Кабінету Міністрів України скасувати розпорядження від 13 травня 2020 року в частині пункту 5.5, а саме: «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» в частині формування Олексіївської об’єднаної територіальної громади.

Верховній Раді України розглянути питання щодо перегляду розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року в частині пункту 5.5, а саме: «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» з урахуванням положень статті 140 Конституції України.

Олексіївська ОТГ просить почути думку жителів громади та залишити її самостійною. Заздалегідь Вам вдячні!


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано